Mød Morten

Folketingsmedlem Morten er tidligere justitsminister. Han har, siden han kom i Folketinget, beskæftiget sig med tunge politiske områder. Morten er medlem af folketingsgruppens ledelse og formand for Folketingets Erhvervs-, vækst- og eksportudvalg. Ud over dette har retspolitikken og finanspolitikken været central for Mortens arbejde. I dag er Morten Erhvervsordfører.


Morten Bødskov er født socialdemokrat. 1. maj 1970 så Morten dagens lys i Karup på den jyske hede.

 

Morten har repræsenteret kommunerne på den københavnske vestegn i Folketinget siden 2001. Hans folketingskreds er kommunerne Rødovre og Herlev, som sidst leverede en solid fremgang til Morten.

 

Morten er tidligere justitsminister. Han har, siden han kom i Folketinget, beskæftiget sig med tunge politiske områder. Morten er Socialdemokraternes erhvervsordfører. Ud over dette har retspolitikken og finanspolitikken været central for Mortens arbejde.

 

Morten har været Socialdemokraternes ankermand i spørgsmål om terrorlovgivning, trusler mod Danmarks sikkerhed og arbejdsbetingelserne for vores to efterretningstjenester (PET og FE). Morten har derfor også i flere år været formand for Folketingets udvalg vedrørende Efterretningstjenesterne (Kontroludvalget).

 

Morten meldte sig ind i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) som 14-årig. Fra 1994-1996 var Morten ansat som international sekretær i DSU, hvor han bl.a. arbejdede meget med udvikling af ungdomsprojekter i Eritrea. Fra 1996-2000 var Morten forbundsformand for DSU.

 

Morten blev folketingskandidat for Rødovre/Herlev-kredsen i 1999. Ved folketingsvalget i november 2001 blev Morten valgt til Folketinget. I 2003 blev han valgt til Socialdemokraternes retsordfører. I 2007 blev han valgt til Socialdemokraternes finansordfører. Morten har desuden arbejdet i folketingets Erhvervsudvalg, Indfødsretsudvalg og Udvalget vedr. revision af grundloven. Lige nu er Morten Socialdemokraternes EU-ordfører.

 

Rødovre-kredsen er en del af Københavns Omegns Storkreds, hvor Morten er en af fire valgte socialdemokrater.

 

Morten Bødskov har en bacheloruddannelse i samfundsfag og administration fra Aalborg og Roskilde Universitet. Han har, inden han påbegyndte sin karriere i Folketinget, arbejdet som konsulent i TVEuropa Communication.